Cum să folosești imagini într-un social media dominat de video | Skillab Business School
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Căutare

content

Cum să folosești imagini într-un social media dominat de video

5 tipuri de conținut static cu care să fii prezent în social media

cover-min-6462371b28742218134366.jpg

Datele Statista arată că, în 2022, peste trei miliarde de oameni au consumat conținut video, iar media este de aproximativ 100 de minute pe zi pentru fiecare utilizator. 

Cum ecranele nu par să aibă planuri de a pleca din proximitatea noastră, cifrele ar putea doar să crească în 2023. Însă dincolo de magia acțiunii în mișcare, alte tipuri de conținut nu ar trebui uitate pe raftul de jos. 

Ba dimpotrivă, ar trebui aduse alături de conținutul video, astfel încât să ai o prezență complexă pe social media, actuală, adaptată mai multor tipuri de public, dar și eficientă din perspectiva costurilor. Iar aici intervine conținutul static.

Cum a ajuns video-ul să fie “king of the hill”?

Motivele sunt diverse, raționale și funcționale. De la ROI-ul (Return of Investment) ridicat și eficiența de care dă dovadă în raport cu engagementul pe care îl produce, până la exprimarea autentică și directă a emoțiilor potrivite la care consumatorul să fie imediat reactiv.

Cu ajutorul conținutului video s-a ridicat și piața de influencer marketing prin exemple de formate ca daily vlogs, storytimes sau GRWMs (n.r. Get Ready With Me). Video este nucleul oricărei strategii de marketing de actualitate. Însă toate beneficiile sale vin și cu nevoia de mai multă planificare, mai mult efort și mai mulți bani investiți. 

Vestea bună este că majoritatea strategiilor eficiente de marketing sugerează un mix de formate care include și alte tipuri de conținut în afara celui video. Iar acum, desigur, intervine întrebarea de 1000 de puncte: mai este oare relevant conținutul static în era în care video este la putere?

Static, dar pune lumea online în mișcare

Răspunsul nu numai că este afirmativ, dar vine la pachet și cu o multitudine de exemple prin care poți da personalitate brandului tău pe Social Media. Rezolvi două probleme cu un singur foc: diversifici conținutul, dar bifezi și o mică economie în bugetul de marketing.

Conținutul static se evidențiază prin simplitatea lui. Rapid de produs, ușor de controlat, se încarcă mai repede pe internet, iar o singură imagine poate spune totul. Exact așa cum a fost și anunțul recent de pe Instagram al colaborării dintre Nike și Tiffany – nu a fost nevoie de mai mult ca să înțelegi despre ce este vorba:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Nike (@nike)

În plus, conținutul static are farmecul de a surprinde un moment și a spune o întreagă poveste, ca la Globurile de Aur:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Golden Globes (@goldenglobes)

Și pentru că tot am adus vorba, Instagram este platforma al cărei motor este reprezentat de conținutul vizual. Nu este deci de mirare că are cele mai potrivite exemple pentru felul în care conținutul static te poate inspira chiar și într-o lume în care imaginile în mișcare par să fie cheia ce deschide orice cufăr. Hai să vedem cinci exemple revelatoare:

#1. O singură imagine, cu un twist de compoziție și o descriere bine gândită

Acest tip de imagini își propune să seteze o stare de spirit care reflectă personalitatea brandului. Intenția este una cât se poate de clară: aceea de a inspira comunitatea către aceeași stare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Berliner Donuts (@berliner.donuts)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Anastasia Beverly Hills (@anastasiabeverlyhills)

Ca să te bucuri de rezultate, important este să-ți răspunzi la întrebarea "Ce vreau ca audiența mea să primească de aici?", iar mai departe să vizualizezi tipul de conținut cu care ai vrea să interacționezi dacă ai fi un consumator obișnuit, aflat pentru prima dată pe pagina produsului tău. 

#2. Typography – un fel de Twitter în care poți scrie lucruri pe scurt, dar altfel

Comentarii ale clienților, recenzii, păreri de pe internet, afirmații, adevăruri, apropouri, glume – practic orice ți-ai dori să spui comunității tale într-o formă scurtă și cuprinzătoare. Astfel de postări au efectul de a dezvolta o formă de conexiune cu audiența ta și de a scoate de la ea un “da, măi, așa este”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Rare Beauty by Selena Gomez (@rarebeauty)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Istoria pe răzătoare (@istoriaperazatoare)

Dacă nu ai idei, începe cu un adevăr absolut pliat pe nevoile brandului tău. Sau cu un reality check pozitiv, pe care știi că urmăritorii tăi ar aprecia să-l vadă. Nu uita că cele mai de succes conturi de social media sunt cele asumate, care nu vorbesc generalități, ci își cultivă personalitatea ca factor de diferențiere.

#3. Carousel – mai mult spațiu ca să-ți spui povestea într-un mod vizual

Gândește-te la el ca la un colaj sau o panoramă care poate fi împărțită în până la 10 părți. Astfel ai mai mult spațiu ca să-ți spui povestea și îl poți compune dintr-un mix de imagini, text și video.

Dacă termenul de comparație este o descriere explicativă lungă, atunci carousel-ul este o experiență interactivă și vizuală care îi oferă urmăritorului tău suficientă informație pentru a înțelege subiectul. Din acel punct, dacă ai reușit să îl convingi, el va decide dacă citește descrierea postării și merge către link-ul din bio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от The Atlantic (@theatlantic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от The Washington Post (@washingtonpost)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от avocatoo (@avocatoo.ro)

#4. Memes – mereu acolo cu entertainmentul

Meme-urile nu vor dispărea prea curând. Surprind prea bine ironia din tot ceea ce ne înconjoară, fie că vorbim despre societate în general sau despre internet în mod special. Este una dintre formele pure de relaxare și entertainment din social media, tocmai pentru că umorul continuă să fie modalitatea prin care ne alinăm durerile provocate de acest mediu uneori neprietenos. 

Cum poți folosi meme-uri? Pornește de la o imagine simbolică a brandului tău și subliniază absurdul situației.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Netflix Romania (@netflixro)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Kaufland Romania (@kauflandromania)

Recomandat de citit:

preview-6477095caf27e839344405.png

Chat GPT, scrie-mi 1000 de postări pentru social media

Citește

#5. Beauty Shot – poza cât 1000 de cuvinte

Este acel tip de content care face produsul tău să pară venit dintr-o lume în care perfecțiunea este la ordinea zilei. Branduri precum cele ale Rihannei, Fenty Beauty și Fenty Skin, dau tonul în tot ceea ce înseamnă zona “eye-candy”.

Recunoaște, te uiți la imagine și te face să intri imediat în magazin și să cumperi fără să mai stai pe gânduri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty)

BONUS: transformă Stories în spațiul tău de joacă

Te așteaptă acolo nouă tipuri de fonturi, patru brush-uri, trei seturi de culori, plus opțiunea de custom color, prin care poți prelua o nuanță chiar din imaginea încărcată. Cu doar două tap-uri în plus ajungi la emojis, GIFs, tags, links și muzică, toate aflate la dispoziția ta pentru a te ajuta să parcurgi drumul de la idee la vizual. 

În concluzie, deși consumăm tot mai mult video pe principalele platforme de social media în 2023, conținutul static are un scop bine definit în comunicare. El te ajută să ai diversitate în planul tău editorial, să acționezi rapid și să jonglezi mai bine cu costurile de producție. Iar la finalul zilei nu uita regula de aur: mergi pe formatul care te ajută să exprimi cel mai bine valoarea produsului tău pe fiecare canal social media

Denisa Vlăduță, lectorul cursului Skillab "Social Media Marketing", este Regional Social Media Manager în cadrul MRM și coordonator Microsoft pentru proiecte interne și social media communication pentru Europa Centrală și de Est. Are experiență în social media și digital marketing în trei agenții de publicitate de top din România și a fost Social Media Manager pentru mai mult de 30 de branduri din FMCG, banking, tobacco și arts & entertainment.

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Informații cu cele mai bune materiale din timpul săptămânii. Abonează-te pentru a fi la curent!
Vă mulțumim pentru abonare!