Curs Online

DevOps Engineer

Claudiu Colesnicencu

Senior Software Developer &
DataOps Engineer at Bosch

Află mai multe
Data: 8.11.2022 – 17.01.2023
Durata:

16 lecții

Marți & Joi

Un curs live online despre responsabilitățile zilnice ale unui inginer DevOps. Învață cum să gândești crearea unei aplicații în mod optimizat și cum să automatizezi procesele repetitive.

Acest curs este pentru tine, dacă ești:
SYSTEM ADMINISTRATOR/OPERATION/SRE

Vei învăța GitOps, CI/CD, implementare automată și configurare, cunoștințe de scriere a scripturilor într-un context enterprise și cum să manageriezi sistemele automate

TECH LEAD, TEAM LEAD, ARHITECT

Vei învăța metodologia DevOps, despre software life cycle management și cum să îți planifici și scrii documentația.


DEVELOPERS

Vei învăța cum să creezi soluții automate în Linux și Docker și cum să aplici metodologia DevOps în proiectele la care lucrezi

JUNIOR DEVOPS/ QA TESTER/ SPECIALIȘTI IT

Vei învăța cum să creezi și să configurezi o soluție de CI/CD, cum să automatizezi rularea testelor, cum să analizezi un pipeline și să îmbunătățești calitatea software-ului

Despre curs

Abordarea DevOps este utilizată pentru gestionarea tuturor etapelor de creare a unui produs, de la scrierea codului până la lansare. În acest curs, vei descoperi care sunt instrumentele și practicile importante care te vor ajuta să automatizezi procesele din orice companie.

Cursul începe cu o introducere în metodologia DevOps și Linux. Pe parcursul acestuia, vei învăța să pregătești scrierile de script bash pentru manipularea proceselor. Vei lucra cu instrumente precum Docker, Git și Python. Astfel, vei descoperi principiile CI/CD pentru a automatiza testarea pe parcursul dezvoltării produsului ca până la finalul cursului să poți pregăti propriul server web.

Programa cursului include:
01
Instrumente

Vei învăța despre noțiunile principale din DevOps, cum ar fi Linux, Git, Bash, Python, Docker, Ansible și Agile. Vei studia practicile corporațiilor internaționale în planificarea infrastructurii și automatizarea fiecărei etape de dezvoltare a software-ului. La final, vei putea testa și finaliza codul mai rapid pentru a păstra astfel calitatea acestuia.

02
Scrierea scripturilor

Vei învăța practici noi pentru a începe să lucrezi cu scripturile Bash pentru manipularea fișierelor, serviciilor și proceselor, precum și pentru producție, manipularea argumentelor și I/O. După aceea, vei fi la curent cu scrierea scripturilor în Bash, Python și Go.

03
Practică

Scopul principal al oricărui inginer DevOps este automatizarea proceselor. În timpul cursului, vei lucra la propriul tău proiect aplicat și verificat de către lector - un server în cadrul unui website la care vei putea implementa cunoștințele acumulate și vei stăpâni principalele responsabilități ale unui inginer DevOps.

Lectorul
Claudiu Colesnicencu
Senior Software Developer & Data Engineer în cadrul Bosch.
Peste 10 ani de experiență în software development, platform design și data management.
A construit, modelat, îmbunătățit și operat platforme care procesează Petabytes de date.
Principalele sale obiective profesionale sunt dezvoltarea platformelor, sistemelor și aplicațiilor sigure, care să fie ușor de folosit și măsurat.
Experiența lui profesională a fost dobândită prin proiecte internaționale, lucrând cu echipe multiculturale de pe mai multe continente.
Predă de peste 5 ani bazele programării, arhitectura sistemelor și data management. Este prezent și implicat în conferințe și Tech Talks.
Programa cursului
Înregistrare