Cum răspunzi la întrebarea “Ce așteptări salariale ai?” | Skillab Business School
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Căutare

content

Cum răspunzi la întrebarea “Ce așteptări salariale ai?”

Strategii pentru următoarea negociere

frame-3638-6454dcfad39ad076961883-min-649be80043763070923603.jpg

Care este întrebarea care te pune întotdeauna în dificultate la un interviu de angajare? Chiar dacă s-ar putea să simți că mergi pe teren minat de când începi să fii intervievat, știm cu toții că sunt întrebări la care abia aștepți să răspunzi și întrebări care te sperie de cum le auzi. 

Micul meu succes este că în ultimii ani, niciunul dintre foștii angajatori nu m-a întrebat ”Unde mă văd peste cinci ani” - pe lângă toate întrebările care urmează șablonul clasic, știu că întrebarea despre așteptările salariale e una dintre întrebările de final pentru care mă pregătesc întotdeauna în avans. 

Negocierea poate fi o parte dificilă dintr-un proces de recrutare, însă poate fi și o modalitate de a elimina o parte din sindromul impostorului sau incomoditatea unei discuții despre bani. 

Lipsa negocierii costă

Termenul de ask gap definește diferența salarială dintre cei care au tendința de a cere un salariu mai mic în raport cu cei care își negociază ofertele de-a lungul procesului de angajare, un fenomen care afectează de cele mai multe ori femeile și minoritățile. 

Mai mult, studiile din ultimii ani ne arată că 60% dintre femei nu negociază deloc oferta salarială inițială. Deși fiecare situație e unică, să te pregătești dinainte cu câteva strategii și principii te va ajuta să porți o discuție relaxată când vine vorba de salariul tău în loc să dai cu banul pentru răspunsuri.

Când recrutarea este intermediată de o agenție, întrebarea despre așteptările salariale va fi pusă chiar de la început de către recrutor. În funcție de suma menționată, prima persoană de contact va ști unde se situează așteptările salariale în raport cu bugetul disponibil și cum se va derula procesul pe mai departe. 

Dacă primul interviu va fi intermediat de aceeași agenție, va trebui să te concentrezi pe istoricul tău, aspirațiile profesionale și toate lucrurile care te transformă în angajatul ideal pentru postul la care ai aplicat. 

În cazul în care recrutorul nu îți menționează salariul, nu te panica - aceste detalii pot fi stabilite în cadrul următoarelor discuții. În schimb, du-te la al doilea interviu cu încrederea pe care ți-o oferă simplul fapt că te-au chemat: odată ce ai comunicat deja o sumă în cadrul primului contact cu firma de recrutare, faptul că ai stabilit un interviu îți va servi drept dovadă că angajarea ta este posibilă, luând în calcul ce ai cerut până acum.

Dacă ai parte de un interviu direct cu oameni din interiorul companiei și nimeni nu te-a întrebat ce așteptări ai înainte să îl stabiliți, ar fi bine să ai în minte câteva sume pe care ți le dorești și de la care să pornești. 

Asigură-te că nu îți concentrezi toată energia pe o sumă și alege o sumă minimă și o sumă maximă, care să te ajute să îți menții flexibilitatea pe parcursul procesului și să ai privești realist opțiunile pe care le ai.

Calculul din spatele așteptărilor salariale

Ultima companie de la care prietena mea a plecat i-a oferit o sumă mai apropiată de pragul de sus pe care îl menționase în cadrul negocierii, iar asta a făcut-o să accepte oferta știind că i-au fost luate în calcul dorințele. 

Cu toate astea, doi ani și două promovări mai târziu, avea să afle că între oferta ei și ofertele colegilor ei mai puțin experimentați care ocupau aceeași poziție cu cea pe care se angajase inițial era o diferență salarială de 700 de lei. Ce făcuseră diferit? Ambii menționaseră la interviu informații actuale despre industrie, angajatori și angajați. 

Ocupă-te de documentare înainte de toate și află care este media pe piață a poziției pentru care ai interviul - poți folosi platforme dedicate sau poți să te folosești de cunoștințele care lucrează în același domeniu pentru a afla atât pragul de jos, cât și pragul de sus pentru postul tău. Caută studiile de piață care să-ți confirme exact cât de realiste sunt așteptările tale și asigură-te că ai toate informațiile acestea înainte de interviu.

Pentru o ofertă bună, gândește-te de la început ce oferi tu - experiența, educația, și orice skill pe care îl poți valorifica în viitorul loc de muncă sunt detalii care ar trebui să se regăsească și în CV-ul tău, dar și într-o poveste pe care să o livrezi așa cum trebuie. Evaluează-te realist înainte de a pleca spre interviu și asigură-te că punctezi fiecare beneficiu de care viitorul tău angajator se va bucura odată ce bateți palma. 

Indiferent care ar fi ținta, când menționezi suma, adaugă și justificarea ei: mai degrabă decât să te concentrezi pe surse, folosește afirmații subtile care să ducă discuția în punctul în care dorești precum ”Din câte știu, în domeniul acesta..” sau ”...bazat pe ce am aflat până acum, cred că o sumă între (pragurile alese de tine) ar reflecta…”. În același timp, aici poți arăta și flexibilitatea pe care o ai: comunică persoanei din fața ta entuziasmul legat de oportunitatea oferită și arată disponibilitatea de a negocia.

Adu-ți aminte că nu negociezi cu o companie, ci cu o persoană. Înainte să încerci să îi influențezi decizia, încearcă să o înțelegi. Schimbă perspectiva din care privești lucrurile în funcție de persoana cu care ții interviul și adaptează-ți discursul, urmărind variabilele ce ar putea influența situația. 

De exemplu, dacă o companie mare angajează zece oameni în același timp pentru un post, probabilitatea să primești un salariu mai mare decât al celorlalți poate fi destul de mică. Aici ai putea avea însă loc de negociat cu privire la data de începere, concedii și bonusuri. Asigură-te că nu îți întrerupi interlocutorul și ascultă cu atenție ceea ce are de zis înainte să te lansezi în negocieri.

Păstrează o perspectivă mai largă asupra discuției. Când negociezi o ofertă de muncă, negociezi mai mult decât un salariu. Ia în calcul toate posibilele avantaje și concentrează-te pe fiecare dintre ele: înainte să te blochezi pe o sumă, gândește-te la toate argumentele care ți-au fost prezentate și analizează-le pe fiecare în parte. 

De la bonusuri de performanță, telefon sau laptop de muncă, titulatura pe care o vei deține, beneficii pe platforme educaționale, flexibilitatea programului sau transportul decontat, fiecare beneficiu extra reprezintă o recunoaștere a muncii tale pe care trebuie să-l negociezi și să-l cântărești înainte de a decide cât de mult contează suma finală oferită. 

Poate părea mult de bifat, dar la finalul zilei, să ajungi la un interviu fără toate informațiile la tine te poate costa mai mult decât banii pe termen lung.

Recomandat de citit:

preview-min-6450ce83590b6924841107.jpg

6 reguli pentru negocierea unei oferte de job

Citește

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Informații cu cele mai bune materiale din timpul săptămânii. Abonează-te pentru a fi la curent!
Vă mulțumim pentru abonare!