24 de principii de management de proiect de la NASA | Skillab
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Căutare

content

24 de principii de management de proiect de la NASA

Câteva dintre cele mai valoroase sfaturi în domeniul Project Managementului, de la una dintre cele mai admirabile echipe din lume.

pic-1-830x350-6151d148c53db010274472.png

În 2014, NASA a publicat 100 de reguli pentru managerii săi de proiect. Acești oameni sunt responsabili pentru programul spațial civil din SUA, iar sub conducerea lor lucrează specialiști din întreaga lume. Principiile cheie au fost propuse de către directorul adjunct al departamentului de proiecte de zbor de la timpul respectiv, Jerry Madden, și colegul său Rod Stewart.

Am studiat codul intern de onoare pentru proiecte în căutarea unor sfaturi de valoare. Le–am selectat pe cele mai importante, și le–am tradus mai jos:

Despre managerii de proiect

Fii sincer cu oricine socializezi. Va trebui să lucrezi cu aceiași oameni în mod repetat, deși în cadrul a diferite proiecte. E mai bine să fii respectat decât ca echipa să aibă resentimente.

Oamenii furioși și nervoși pot fi lideri de proiect. Cei iresponsabili, nu.

Este posibil ca managerul să nu știe cum să finalizeze misiunea. Dar, el sau ea trebuie să înțeleagă în mod clar scopul către care ar trebui să fie condusă echipa.

Nu toți managerii de succes sunt competenți—și invers. Norocul joacă un rol important atât în ​​succes, cât și în eșec.

Ai grijă la un manager de proiect care e calificat atât ca inginer de sisteme, cât și ca director financiar. Astfel de oameni sunt de obicei neînfricați. Se pot apuca de orice și, în final, doar vor dăuna proiectului. Distribuie în mod clar responsabilitățile angajaților.

Majoritatea managerilor reușesc datorită forței și abilităților echipei sale.

Multe probleme apar în proiect încă de la început. Pre–planificarea este cea mai importantă parte. După cum a fost demonstrat, eșecurile catastrofale ale multor proiecte ar fi putut fi prevenite în etapa inițială de lucru.

Despre lucrul în echipă

Este imposibil să ții evidența tuturor. Dar, echipa ta trebuie să știe că nu vei accepta munca insuficientă sau de calitate slabă.

Erorile umane constituie cauza principală a eșecului unui proiect. Află mai multe despre colegii tăi, mai ales despre punctele lor forte și cele slabe. Acest lucru va ajuta la evitarea greșelilor în echipă legate de personalitatea fiecărui angajat.

Acordă extra atenție oamenilor care iubesc să muncească în exces. În scurt timp, ei pot aduce multe pagube proiectului. Din cauza supraîncărcării, astfel de oameni ajung la burnout mai repede.

Implicarea este cheia excelenței. Oamenii care urmăresc doar lucrarea, dar nu sunt implicați în echipă, nu știu niciodată exact ce se întâmplă.

Majorității persoanelor competente nu le place să–și etaleze munca.

Nu cere niciodată conducerii să ia o decizie, dacă o poți lua singur.

Despre rapoarte

Verificările externe au loc frecvent la momente neașteptate, așa că păstrează–ți datele actualizate—atât cele de afaceri, cât și cele tehnice. Lipsa informațiilor actualizate constituie un motiv de concediere.

La o ședință ar trebui să participe aproximativ șase persoane. Întâlnirile cu un număr mare de participanți sunt destinate informării, nu discuției.

Cu cât conducerea înțelege mai puțin proiectul, cu atât are nevoie de mai multe rapoarte. În acest caz, documentul ar trebui redactat cât mai simplu posibil— simplitatea și claritatea nu au insultat vreodată intelectul cuiva.

Negocierea despre necesitatea rapoartelor este mai dificilă decât redactarea lor. Dar, dacă acestea necesită prea mult timp și efort, sau dacă întrerup fluxul de lucru, merită să semnalezi acest lucru conducerii.

Despre colaboratori

Este bine să fii politicos cu partenerii de echipă, dar prietenia cu ei îți poate pune în pericol obiectivitatea.

Pentru un manager de proiect slab performant, există o singură soluție: concedierea imediată.

Inginerii sunt născuți optimiști. Ei sunt ultimii care știu când un proiect depășește bugetul. Dar, chiar și atunci când problemele financiare sunt evidente, inginerii nu le dau importanță.

Majoritatea oamenilor de știință sunt raționali și eficienți dacă nu le limitezi capacitatea de a experimenta și cât timp sunt siguri că ești sincer cu ei. Cercetarea face parte din activitatea lor științifică. 

Despre eșecuri

Neglijarea tehnologiei moderne este o greșeală gravă. Dar, computerele doar imită conștiința umană—să uiți asta e o greșeală și mai mare.

Nu trage concluzii pripite. Află exact care e problema: judecata greșită ar putea duce la un alt accident.

Nu–ți fie frică de eșec, altfel nu vei obține succesul. Învață să treci rapid peste nereușite.

Abonează–te la newsletter completând caseta de mai jos și învață despre principiile project managementului de la experți! În plus, vei primi automat în inbox ultimele noutăți legate de cursurile noastre, alături de o mulțime de alte resurse care să te ajute în dezvoltarea profesională.

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Informații cu cele mai bune materiale din timpul săptămânii. Abonează-te pentru a fi la curent!
Vă mulțumim pentru abonare!