7 beneficii ale acreditării PMI | Skillab Business School
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Căutare

content

7 beneficii ale acreditării PMI

Votul de încredere pentru managerii de proiect

cover-min-64d234d0d25ae084984602.jpg

Managementul proiectelor este un domeniu complex și cu multe provocări. Poate fi dificil să știi de unde să începi sau chiar dacă parcurgi toți pașii corect. Acesta este motivul pentru care obținerea unei acreditări PMI poate fi atât de valoroasă - aceasta demonstrează că ai cunoștințele și abilitățile necesare pentru a gestiona proiecte cu succes. 

Astăzi, există o întreagă industrie specializată în a ajuta companiile să planifice, să execute și să livreze proiecte, iar în centrul acestei industrii se află Project Management Institute (PMI).

Fondată în 1969, PMI este cea mai mare organizație de management de proiect din lume, cu aproape 700.000 membri în peste 200 de țări. Oferă cursuri de formare, certificări și resurse pentru a ajuta managerii de proiect de la toate nivelurile de experiență. 

Dacă ești interesat de o carieră în domeniul managementului de proiect, acreditarea PMI este o modalitate excelentă de a înțelege toate fațetele acestei meserii. Iar dacă lucrezi deja ca manager de proiect, un curs acreditat PMI te poate ajuta să rămâi la curent cu cele mai bune practici din industrie. Iată, așadar, câteva dintre beneficiile unei acreditări PMI.

1.  Devii un project manager mai bun

Înainte de toate, o acreditare PMI vine la pachet cu know-how - cu o mai bună înțelegere a principiilor de project management și a complexităților pe care le implică implementarea unui proiect: banii, oamenii, timpul. 

Acest lucru se datorează faptului că participarea la un curs acreditat PMI presupune să studiezi și să aprofundezi toate aspectele managementului de proiect. Ca atare, vei avea o înțelegere mai profundă a domeniului decât cei care nu au o acreditare și nu au parte de training recurent. 

Cursuri pe categorii:

2.  Poți câștiga mai bine

Unul dintre principalele beneficii ale acreditării PMI este acela că poate fi un pas esențial către un salariu mai bun. O acreditare PMI demonstrează potențialilor angajatori că deții cunoștințele necesare pentru a fi un manager de proiect care chiar poate pune ordine în proiectele complexe și le poate livra la timp și fără a depăși bugetul. 

O acreditare PMI este un vot de încredere și te diferențiază de ceilalți manageri de proiect de pe piața muncii. Prin urmare, este foarte probabil să fii plătit mai bine decât cei care nu au o astfel de acreditare.

Project Management Institute a chesionat peste 30.000 de manageri de proiect din 40 de țări și, potrivit datelor salariale furnizate de aceștia, cei care dețineau o acreditare PMI câștigau, în medie, cu 16% mai mult decât managerii de proiect neacreditați. Pentru o meserie oricum bine plătită, saltul, în termeni absoluți, nu este deloc de neglijat.

3.  Ai un avantaj competitiv

Un alt beneficiu al unei acreditări PMI este că îți poate oferi mai multe oportunități de angajare. Mulți angajatori preferă să recruteze candidați cu o acreditare PMI, deoarece știu că aceștia au abilitățile necesare pentru a avea succes în rolul respectiv. Pentru alte companii, acreditarea nu este doar de dorit, ci absolut obligatorie.

Iar avantajul competitiv nu se oprește la graniță. O acreditare PMI dă greutate unui CV oriunde în lume și oferă o patină internațională carierei unui project manager. 

4.  Securitate sporită a locului de muncă

O acreditare PMI poate conduce, de asemenea, la o mai mare siguranță a locului de muncă. Acest lucru se datorează faptului că a avea o acreditare PMI îi demonstrează angajatorului că ești dedicat carierei tale și că ai know-how-ul necesar pentru a genera rezultate bune pentru companie. 

5.  Șanse mai mari de promovare

O acreditare PMI poate fi un atu valoros pentru orice manager de proiect care dorește să avanseze în carieră. Project Management Institute este cea mai mare asociație de profesioniști în managementul proiectelor din lume, iar acest lucru înseamnă că a avea o acreditare PMI demonstrează un nivel ridicat de angajament față de profesia ta. 

Managerii de proiect validați de PMI sunt adesea considerați experți în domeniu și, prin urmare, au mai multe șanse de a fi promovați în posturi de conducere. 

Recomandat de citit:

preview-min-641db1e74b9d4648038355.jpg

Cât de mult te costă un client nou?

Citește

6. Oportunități de networking

Da, poate părea frivol să fii prea preocupat de networking, dar în piața muncii contează adesea nu doar ce știi, ci și pe cine știi. Iar un alt beneficiu major al acreditării PMI este acela că îți poate oferi șansa să cunoști mai mulți profesioniști din domeniul tău și, cine știe, poate acolo se află și o viitoare ofertă pentru un nou loc de muncă. 

Cert este că o acreditare PMI este în project management precum un bilet in clubul VIP, iar resursele exclusive și oportunitățile de networking îți pot deschide noi orizonturi profesionale. 

7.  Mai multă recunoaștere din partea colegilor

A avea o acreditare PMI echivalează cu recunoașterea la nivelul industriei, dar este la fel de importantă și la nivel micro fiindcă poate conduce la mai multă recunoaștere din partea colegilor de serviciu. Bagajul de cunoștințe câștigate în urma orelor de training îți pot crește credibilitatea și importanța în imaginea de ansamblu a companiei.

Cei care au o acreditare PMI sunt văzuți ca specialiști în domeniul managementului de proiect și, prin urmare, colegii pot fi mai predispuși să le ceară sfatul în chestiuni legate de bunul mers al proiectelor companiei. 

Validarea abilităților tale de project manager te poate ajuta, prin urmare, să ai un impact mai mare în jurul tău și să le oferi celorlalți certitudinea că se pot baza pe tine și pe cunoștințele tale. Câștigi, așadar, nu doar vizibilitate, ci și instrumentele cu care să faci lucrurile să se întâmple.

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Informații cu cele mai bune materiale din timpul săptămânii. Abonează-te pentru a fi la curent!
Vă mulțumim pentru abonare!